Тиждень математики

Предмет математики настільки серйозний,
що не треба нехтувати можливістю
зробити його цікавим.

Блез Паскаль

Реформування освіти значною мірою впливає на умови організації педагогічного процесу в сучасній школі. На сьогодні існують різні стратегії навчання, однак ефективним є інтерактивне навчання, в основі якого лежать принципи особистісно-орієнтованого навчання та безпосередньої участі кожного учасника занять як шукачів шляхів і способів розв’язання проблем.

«…Учень ніколи не підніметься до знань учителя, якщо постійно відчуватиме його перевагу. Лише в процесі спільного, суперечно-діалогічного пошуку формуються справжні знання».
Кожний учитель прагне зацікавити учнів предметом, який він викладає, бо це є запорукою успішного навчання. Таке завдання ставили перед собою і вчителі математики Новоселицької гімназії, коли розпочинався Тиждень математики.

Мета проведення тижня:

  • формувати пізнавальний інтерес учнів до вивчення математики;
  • розкрити красу математичних понять;
  • поглибити здобуті на уроках знання , показати способи їх використання на практиці;
  • ознайомити учнів із життям відомих вчених-математиків;
  • виховувати колективізм, відповідальність за виконану справу;
  • сприяти створенню атмосфери взаємоповаги між учнями та вчителями.

З 30 жовтня по 3 листопада в Новоселицькій гімназії відбувся предметний тиждень з математики. Вчителями предметниками були проведені цікаві та змістовні позакласні заходи.
Розпочався Тиждень математики лінійкою, на якій було оголошено план проведення тижня та поставлено завдання перед учнями школи. У вівторок та четвер гімназисти прослухали радіолінійки «Привітання до тижня  математики» та «Походження математичних знаків».

У рамках тижня математики в школі на середу учні 5-11 класів підготували математичні газети про відомих українських вчених-математиків та прийняли участь у виставці: «МАТЕМАТИЧНА ТВОРЧІСТЬ УЧНІВ»

3 листопада серед учнів 7-8 класів відбулася математична гра «Інтелект-шоу «Еврика». Переможницею математичної гри стала команда учнів 8-Б класу. ІІ місце вибороли команди 8-А та 7-Б класів. А почесне ІІІ місце посіла команда 7-А класу.

Завершився тиждень математики виставкою малюнків для початкової школи «Математика в природі».

Отже, протягом тижня учні долучилися до світу математики та переконалися, що «математика – це величезна споруда, створена уявленнями людини для пізнання Всесвіту», а також, що математика народилася з практичних потреб людини і залишається тісно пов‘язаною з практикою, причому стає їй дедалі більше потрібною.