Проект 7-Б класу “На крилах мистецтва”

[peg-image src=”https://lh3.googleusercontent.com/-dFrJCJ4kvq8/WuxSwDUYXEI/AAAAAAAABzk/vx2uOrEpzWA7q_UWitKVzCjgcQKK6vYiACCoYBhgL/s144-o/IMG-85bc4791e5957137db141580bdbd88f8-V.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/107089070313193142780/6480127504840830561#6551702543395216450″ caption=”” type=”image” alt=”IMG-85bc4791e5957137db141580bdbd88f8-V.jpg” image_size=”1280×960″ ]На початку березня 2018 року учні 7-Б класу в рамках загальношкільного проекту «Крок до зірок» розпочали працювати над  другим етапом власного класного проекту з естетичного виховання. Сьогодні світ дитини перенасичений інформаційним простором, гаджетами, технічними винаходами і за цими новаціями юні жителі планети втрачають важливі для людини цінності: творчість, естетику, смак, відчуття та тягу до прекрасного. Ми вже семикласники, і розуміємо, що рушійні сили прогресу не зупинити, але ми прагнемо не загубити те, що здобуте роками нашими  предками. Працюючи над першою частиною проекту: «Мистецький спадок Буковини», ми зібрали матеріал щодо різних видів мистецтва, ознайомились із видатними діячами культури і поділилися із учнями нашої гімназії та жителями міста про надбання рідного краю та України. Друга частина проекту «На крилах мистецтва» покликала дізнатися якомога більше інформації про музеї, театри, картинні галереї України та світу, про культурно-освітні та науково-дослідні заклади та їх призначення для вивчення, збереження та використання пам’яток природи, матеріальної і духовної культури, прилучити громадян до надбань національної і світової історико-культурної спадщини.

У реалізації проекту прийняло участь 27 учнів 7-Б класу, батьки, вчителі та класний керівник. Основний обсяг робіт над проектом здійснювався за рахунок відвідування театру, музеїв, картинних галерей, екскурсій та засобами ІКТ в мережі інтернет отримали потрібну інформацію.

У ході роботи над проектом, що тривав з березня по квітень 2018 року, діти мали змогу долучитися до пошукової роботи.

Із цікавістю учні об’єднувались в  групи та визначали завдання.  «Екскурсоводи» ознайомились із термінологією: музей, експонати, історичні джерела, краєзнавчий матеріал, археологія. Завітали до бібліотеки, ознайомились із археологічними, палеонтологічними знахідками. А також, визначили які експозиції знаходяться у шкільному музеї, відвідали музеї Києва, Одеси, здійснили фотопідбір експонатів.

Учнями було створено: презентацію «Музеї України», інформаційний лист «Для чого створюють музеї», буклет «Музеї Буковини», фотопрезентацію «Відомі музейні експонати».

«Мистецтвознавці» зібрали інформацію про відомих художників і напрямки в мистецтві, здійснили екскурсію до картинної галереї м. Одеси. Учні ознайомились із творчістю відомих художників Буковини, здійснили віртуальну подорож по художнім галереям світу, створили презентацію  та путівник «Відвідайте визначні галереї». Представили фоторепортаж «Картини, що прославили художників та світ».

«Театрали» ознайомились із творчістю Буковинських митців, знайшли інформацію про репертуари театрів міст Чернівці та Одеси. Підготували матеріали  про буковинських акторів, відвідали виставу Одеського театру комедії «Бременські музиканти». Учнями були підготовлені презентації: «Театри України», «Відомі актори театрів України»; створено пам’ятку  «Правила поводження в театрі» та інформаційний лист «Зони театру» .

Діяльність творчих груп учнів за напрямками презентувалась на позакласному заході «Культурна спадщина України та світу». Наприкінці  заходу учні мали змогу оцінити один одного та поділитись своїми враженнями від проекту.

 

 Яна Дисар, класний керівник 7-Б класу Новоселицької гімназії