Шляхами козацької слави

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва.

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових праць і художніх творів, знято безліч фільмів. Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

У нашій гімназії теж стало традицією проводити день козацтва, бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання – відроджувати й примножувати українські традиції. От і цей рік  не став виключенням для учнів 4-В класу.

Так 11жовтня було  проведено  виховну справу на тему: «Шляхами козацької слави». Мета цього заходу: сприяти патріотичному вихованню учнів,  пробуджувати національну самосвідомість,  розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність,  виховувати моральні, естетичні якості, почуття патріотизму та сприяти створенню міцного класного колективу.

Цікаво й радісно було спостерігати, як наші хлопці показували не тільки фізичну витривалість, а і знання козацьких традицій. Вони щиро раділи тому, що беруть участь у такому чудовому  і веселому заході. Діти із таким захопленням, гордістю відчували себе українськими козаками, що можна тільки тішитися свідомості підростаючого покоління. Хлопці нашого класу продемонстрували швидке перевтілення зі школярів у козаків, що дає змогу сказати з упевненістю, що доля козацтва України в надійних дитячих руках та в їхніх серцях і душах. Дівчатка влаштували їм різні випробування та провели жартівливі  змагання. Хлопці  вигадували собі козацькі імена, проявили розум у вікторині «Знай наших», танцювали гопака у конкурсі «Присядка», відгадували по зачісці однокласниць – «Розвідники», показали силу – «Армреслінг», а також кмітливість у жартівливому конкурсі  «З’їж яблуко».

Молодці усі хлопці! Вони дуже старалися. Проявили свою витримку, силу, сміливість, кмітливість і були за це нагороджені символічними подарунками.  Бажаю вам, ростіть здоровими, загартовуйте своє тіло і душу! Будьте готові до різних випробувань у житті! Любіть Україну, вивчайте її історію і примножуйте її славу!

Класний керівник 4-В класу

Оксана Сірякова