Майстерня Святого Миколая

19 грудня в Україні відзначатимуть  День Святого Миколая. Всім відомо, що це – один із найшанованіших святих церкви – чудотворець, заступник бідних, захисник дітей, а також покровитель мандрівників. Миколая Чудотворця вважають найближчим до Бога святим. Він посередник між Богом і людьми.

Незабаром завітає до усіх слухняних діток  цей таємничий гість, якого вони всі з нетерпінням чекають. А для учнів 4-В класу цього року це особливе свято, адже плануючи свою діяльність в рамках загальношкільного проекту «Крок до зірок» ними було зроблено чимало роботи. Учні разом з класним керівником обрали тему  і завдання проекту, визначили мету і  спільно діяли , як в об’єднаних творчих групах так і усі разом.

Метою даного проекту було: дізнатись історію виникнення свята, біографію Святого Миколая та традиції його святкування на Україні; удосконалювати вміння працювати в групі та враховувати думку товариша; навчитись  створювати подарунки власними руками; виховувати доброту і милосердя, бажання створювати гарний настрій та дарувати подарунки.

Діти творчо і  серйозно працювали над проектом: писали листи Миколаю, малювали малюнки, готували власноруч сувеніри, вчили вірші та пісні і багато проводили репетицій до свята Миколая. Таким чином, учні підійшли до завершення роботи і підготували звіт, де мали змогу показати свої напрацювання і здобутки під час роботи над проектом «Майстерня Святого Миколая».

Так ТГ учнів «Народознавці» продемонструвала  підготовлену презентацію, в якій йдеться про походження святого, його життя і традиції святкування цього свята. Діти також дізналися, що  Святий Миколай також відомий під іменами: Міколай, Міклаш, Йолупукі, Сейнт Ніколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас.

ТГ «Сценаристи»  підібрали вірші та пісні про Святого Миколая та допомогли у пошуку сценарію  для виступу перед вихованцями ДНЗ «Дзвіночок».

ТГ «Актори» проводили  репетиції, підготували  костюми  та вже майже готові до виступу зі спектаклем «Святий Миколай йде у гості» в дитячому садочку  та для діток  з особливими потребами з ІРЦ.

ТГ «Дизайнери» завершили свою роботу, створивши разом з вчителем трудового навчання Гушилою В. О. сувеніри  «ангелочки», які планують подарувати на Миколая  діткам з ІРЦ.

З нетерпінням чекаємо вже виступу у дитячому садочку та на Свято Миколая у школі. Адже, робити добрі справи – це так приємно!

Класний керівник 4-В класу Новоселицької гімназії

Сірякова Оксана Вікторівна