Вибір професії — вибір долі

Все життя людини складається з виборів. Зробивши один вибір, ми відсікаємо безліч інших можливостей, а тому кожного разу, як нам випадає щось обрати, ми повинні все ретельно зважувати, щоб зроблений нами крок помітно звучав відлунням у лабіринті нашого життя.

Яка глибока думка закладена у словосполученні “вибір професії”, скільки викликає вона емоцій і сподівань, породжує проблем! Це не просто вдало чи невдало прийняте в юності рішення, а часом щаслива або розбита доля, активне, творче, радісне життя чи пасивне, байдуже сподівання.
Кожен випускник школи опиняється на перехресті сотні доріг і задає собі питання: “Яку з них обрати? Ким бути?”. Адже дуже важливо не заплутатися у “павутині” світу професій, і обрати саме ту, яка ближче тобі до душі. Ось тут треба не впіймати гаву: помилка може зіпсувати ціле життя. Перш, ніж прийняти рішення потрібно зважити всі “за” і “проти”. Ця справа досить клопітка, тому потрібно прислуховуватися до порад батьків, вчителів, друзів, психологів, але при цьому мати свою суб’єктивну думку. В цьому виборі можуть посприяти і спеціалісти центру зайнятості, які володіють інформацією про актуальні професії, що відповідають найсучаснішим вимогам ринку праці.

Працюючи над загальношкільним проектом цього року, ми неодноразово задумувалися над нашим вибором. Дізналися багато цікавих фактів про різні професії. Зрозуміли, що кожна з них має свої недоліки та переваги. Ми впевнені, що це допоможе нам – майбутнім випускникам, знайти себе на сучасному ринку праці та самореалізуватися у професійному житті.

Творча група “Інформатори”- учні 11 класу