Нова школа зі старими традиціями

Хто він, той святий Миколай, гість з неба, на котрого так чекають діти?

Узимку  є  чимало  свят, яких  з  нетерпінням  чекають  дорослі  і  діти. Цей  святковий зимовий  час  розпочинається  19-го  грудня, коли  відзначається  День  Святого  Миколая. В Україні з давніх-давен відзначали свято Миколая з особливим шануванням.  19 грудня хлопці, один з яких був переодягнений Миколаєм, обходили двори з піснею:Ой хто, хто Миколая любить!

Напередодні  цього  дня  діти  згадують  усі  свої  добрі  та  погані  вчинки. Темної зимової ночі з 18 на 19 грудня Святий Миколай сходить із небес до українських малюків, звідки він бачить і знає, як поводяться діти цілий рік. Має він золоті сани з білими золотогривими кіньми, до хати заходить дверима, але часто невидимий, подарунки підкладає завжди під подушку, за винятком хіба тих, які не помістяться.   Це  довгоочікуваний день року,  адже  невідомо,  що  на  тебе  чекає – подарунок, а чи може  різочка?! Діти так чекають подарунків і вірять у прихід Святого Миколая, що пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно. Батьки потихеньку забирають ці листи і по змозі здійснюють їх бажання . Дорослі  ж  просто  сподіваються  отримати  якийсь подаруночок, адже  маленький  презент  приємно отримати  кожному.

Цього року учні 1-В класу,учні НУШ, також мали змогу написати листа Миколаю,в рамках проекту  та за темою тижня «Зимова мозаїка». Дітки залюбки писали листи , потім вклали особисто в індивідуальний «зачарований» конверт та відправили на пощту.Школярі тепер з нетерпінням чекатимуть здійснення своєї маленької мрії,а батьки допомагатимуть Миколаю вирішувати ці бажання.

Отож, вітаймо Святого Чудотворця, який  завітає  до нашого краю!

більше фото тут:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100026400678913&__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARAHwZWaiBVVKrkX7Am2pth0kdxLUSyQOsztn6hzVx-cHxCjeGYmG91Rge0wFBCBQ89cdfVTAn3_UTkh&hc_ref=ARTggzVbPkuNxTb0e_ijfUyCZRE2btrrB5B7ISKRQViXBHwUvwZ6-IEaFRPEmUiTjcc