«Збережемо здоров’я – збережемо життя!»

  Протягом 2018-2019 н.р. увесь учнівський колектив 8-Б класу разом із батьками та класним керівником Я.В. Дисар працювали в напрямку превентивного виховання та дотримання здорового способу життя. Об’єднали свою діяльність під спільним гаслом «Здоровим бути модно!». Впроваджуючи проектні технології, у І семестрі учні представили проект: «Мистецтво бути здоровим», де підняли проблему виникнення у дітей шкідливих звичок, що призводять до негативних наслідків та способи запобігання цьому.

 

Під час роботи учні навчились як доглядати за своїм тілом, як уникнути хвороб, підвищити імунітет; набули вміння надавати першу медичну допомогу при травмах, отруєннях; провели заходи на підтримку здорового способу життя. З лютого 2019 року розпочали працювати над  реалізацією проекту з здорового харчування та формування культури дбайливого ставлення до свого здоров’я «Дбати про здоров’я – це дбати про життя!». Здійснюючи пошукову роботу, учні ознайомились з історією появи, класифікацією й дією генетично модифікованих організмів; висвітлили передову систему поглядів на можливості використання ГМО, з’ясували природу їхнього впливу на організм людини; сформували власну позицію щодо використання генетично модифікованих організмів, і як наслідок, визначили для своєї родини основні аспекти дотримання норм здорової їжі. Підсумовуючи свою діяльність разом із вчителем з основ здоров’я Басарабою Альоною Вікторівною був проведений квест «7 правил здорового способу життя» з метою  сформувати в юних особистостях  відповідального ставлення до власного здоров’я і здоров’я свого оточення як найвищих суспільних та індивідуальних цінностей.

Підліткам потрібні не лише знання, а й життєві навички, що допомагають робити життєвий вибір, досягати цілі, коригувати поведінку, оцінювати ризики, зберігати і покращувати здоров’я та його якість.