Посвята гімназистів в слухачі БМАНУМ -2019

18 жовтня у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича вдев’яте відбулися урочистості з нагоди посвяти в слухачі Буковинської Малої академії наук учнівської молоді. Учні Новоселицької гімназії, що вступили до БМАН,  були запрошені на свято. Відкрив урочистості Петро Фочук, проректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, президент Буковинської Малої академії наук учнівської молоді.  З вітальним словом до слухачів Академії звернулась Надія Періус, заступник директора  Департаменту –  начальник управління ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, яка відзначила високу результативність БМАНУМ у різноманітних міжнародних та всеукраїнських конкурсах, зацікавленість учнівської молоді до навчання у Буковинській Малій академії та привітала слухачів і науково-педагогічних працівників з новим навчальним роком.

Марія Тріска, директор БМАНУМ, звернулася до нових МАНівців з добрим напутнім словом та вручила посвідчення першокурсникам.
Від науковців БМАНУМ до слухачів зі словами вітань звернулась Лариса Маркуляк – доцент кафедри української літератури Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, кандидат філологічних наук.
Випускники БМАНУМ переконали  першокурсників в тому, що навчання в Академії та спілкування з кращими педагогами області є важливим досвідом у визначення майбутньої професії та реалізації своїх потенційних задатків.
Насамкінець за доброю українською традицією перед початком нової справи на шляху до знань нових слухачів Малої академії у добру путь благословив отець Микола.
Всі присутні побажали першокурсникам наполегливості, працьовитості, впевненості у своїх силах, а головне – щирого прагнення до знань та підкорення нових освітніх вершин. (з сайту ДОНЧО)