Подорожуємо рідною країною

   Учні 4-х класів Новоселицької гімназії побували на екскурсії по маршруту с. Кривче – Кам’янець-Подільський. Перша зупинка була Кришталева печера. Діти з  великим задоволенням відвідали цей витвір природи. Свою назву печера отримала через дивовижні білосніжні і кольорові кристали гіпсу, які прикрашають стіни звивистих проходів. У самій печері є кілька залів. Перший зал – Казковий. Тут немов оселилися всілякі персонажі – химери, чудовиська і навіть чудові тварини.

Дайте волю своїй фантазії і в Зоологічному залі ви обов’язково побачите буйвола, орла, лисицю, сову і навіть слона. Любителі гострих відчуттів можуть пройтися по хребту крокодила. Любителі веселощів оцінять Святковий зал, стіни якого нагадують джунглі.

 

 

Навіть сама витончена фантазія не змогла б уявити те, що приготувала для нас найпотаємніші куточки світу. Сповнені повно емоцій ми продовжили свою подорож до одного з найдавніших міст України – Кам’янець-Подільського. Для нас, класних керівників 4 класів, це місто-спогад, про студентські роки, де ми навчалися у педагогічному вузі. Всі замилувалися красивими пейзажами, насолоджувалися романтикою старовинного міста. Найбільше нас цікавила фортеця. Нас вразила могутність укріплень, її обороноздатність та вдале розташування приваблювало литовських князів польську шляхту та турецьких загарбників. Фортеця завжди була неприступною. Діти розглядали вежу де був ув’язнений Устим Кармелюк, Нову вежу, Чорну вежу, Боргову яму, Комендантську вежу.

На згадку, придбали сувеніри, магніти, статуетки про визначні місця. Зробили багато фото на згадку. Переповнені емоціями та щасливі повернулися додому. Екскурсія запам’ятається надовго. Наша країна – велика і чудова.

С.І. Волканеско

Л.І. Мельничук

Класні керівники 4-х класів