“Скажи “СТОП” торгівлі людьми”

18 жовтня відзначався  Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований Європарламентом у 2007 році. Протидія цьому ганебному явищу є основним завданням сьогодення. Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання – ефективний інструмент протидії.

Щоб   привернути увагу, розповісти про ризики,  на які наражаються українці, у Новоселицькій гімназії  пройшов Тиждень протидії торгівлі людьми.  Мета всіх заходів Тижня –   підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища. Протягом тижня учні школи переглянули   відеофільми «Запобігання торгівлі людьми та експлуатація дітей», «Скажи «Стоп» торгівцям людьми» та інші.

Соціальний педагог ознайомила старшокласників з проблемою торгівлі людьми, основними  способами втягнення дітей в торгівлю людьми, як уникнути цієї проблеми.

Для учнів 1-11 класів відбулися виховні години справи з даного проблемного питання.

17 жовтня 2019 року, у Новоселицькій гімназії проводився захід, що підготувала учениця 8-Б класу – Миглей Олена. Головними темами виступу стали «Протидія торгівлі людьми» та «Стоп булінгу». Присутніми були учні 5-11 класів та вчителі. Головною метою заходу було пояснення головних фактів цих актуальних у всі часи тем. Під час розповіді були зазначені правильна послідовність дій, а також пояснення потрібної поведінки в небезпечних ситуаціях, що дають змогу захиститись від попадання у руки шахраїв та злодіїв, що займаються торгівлею людей. Не менш небезпечними для повноцінного життя дитини чи дорослої людини є наслідки постійного булінгу що надходить від спілкування в школі чи за її межами. Тому, Миглей Олена, розповіла учням гімназії про таку проблему, про її причини та способи уникнення чи ліквідації. Озвучена інформація справила велике враження на учасників заходу та змусила справді задуматись над своєю поведінкою чи над поведінкою оточуючих. Під час ознайомлення з новим матеріалом, правознавчий клуб «Феміда» використали плакати та роздали буклети де знаходилось наглядне пояснення тем та озвучених проблем. Після закінчення виступу, учні та вчителі вийшли із зали з певними враженнями та винесенеми своїми висновками і отриманими знаннями. Сподіваємось на розуміння піднятих проблем, кожної людини, адже тільки так ми зможемо зупинити своєрідне знищення суспільства.

ЦВР

Прес-центр “Обєктив” ШДГО “Олімпія”