Перші кроки у театральне мистецтво

Відповідно до Модельної навчальної програми 10 тиждень НУШ присвячено театру. Тому, ретельно плануючи кожен навчальний тиждень в 1-их класах  Новоселицької гімназії, класні керівники не могли не приділити особливу увагу саме цьому тижню.

Впродовж тижня «Театр» необхідно було ознайомити дітей з цим видом мистецтва, розказати про історію його створення, а також пояснити, чому так важливо долучатися до прекрасного. За результатами тижня діти мають не просто дізнатися багато нового про театр, а ще продовжити й розвивати емоційну чутливість та творчі здібності, а також вивчити нові поняття та словникові слова, навчитися інсценізувати казки тощо.

Саме тому, для учнів 1-А та 1-Б класу було заплановано поїздку до Чернівецького драмтеатру  ім. О. Кобилянської на перегляд музичної казки «Жила собі Сироїжка».

Дітям дуже сподобалась ця цікава історія з життя лісових грибочків, які теж можуть розмовляти, сміятись і навіть плакати. Вони, як і люди, – бувають добрі і погані, у кожного свій характер, свої примхи. І от одного разу погані гриби викрадають чарівну скриню, яка дарує лісу дощ. Хто ж врятує ліс від засухи, хто наважиться на поєдинок зі злим Мухомором?

Вистава розповідає про непереможну силу добра, любові та відданості, тому діти отримали неперевершені враження. Вистава учням дуже сподобалася. Гра акторів театру була дивовижною, вона вразила своєю емоційністю. Музика, танці та пісні, декораціїї та костюми також справили на дітей незабутні враження.

А на завершення тижня «Театр» ми плануємо провести у класі свою інсценівку уривків з українських казок.

Ось так плідно і цікаво розпочався тиждень «Театр» для першокласників НУШ Новоселицької гімназії.

 Класні керівники:

Сірякова О.В. -1-Б класу

Унгурян І.О.- 1-А класу