Фольклорне чаювання

 

Щорічно 15 грудня відзначають Міжнародний день чаю. Цей напій п’ють майже всі: хтось – більше, хтось – менше, хтось – щодня, хтось – хоч раз на тиждень. Комусь до смаку чорний чай, комусь – зелений, хтось полюбляє трав’яний, а дехто надає перевагу сумішам. Цей напій п’ють, щоб зігрітися, підбадьоритися, заспокоїтися, поспілкуватися…

Саме з цією метою у 5-А класі на уроці української літератури було проведено фольклорне чаювання, зініційоване бібліотекарем гімназії Лунік Валентиною Дмитрівною та вчителем української мови та літератури Житарюк Уляною Василівною. Під час уроку в затишному колі п’ятикласники поспілкувалися за темою «Прислів’я та приказки: краса та мудрість цього жанру». Діти зачитували виписані вдома намистинки народної мудрості, аналізували їх, навчилися розрізняти прислів’я від приказки, пояснювати, у чому полягає краса та доречність малих форм усної народної творчості.

Завершили урок прислів’ям «Де мир і совіт, там життя, як маків цвіт». Сподіваємося, що так воно й буде в нашому класі, нашій гімназії та в усій рідній Україні!

У.В. Житарюк, класний керівник 5-А класу       

В.Д. Луник, бібліотекар