«Шануй працю інших!»

Впродовж I семестру 2019-2020 навчального року учні 5-Б класу разом з класним керівником працювали над проектом з трудового і економічного виховання «Шануй працю інших!» в рамках загальношкільного проекту  «Крок до зірок».

Метою роботи було виховання свідомого ставлення до праці через формування звички та навиків активної трудової діяльності.

У сучасному світі, де у кожного щохвилини дзвонить мобільний телефон, де панує Інтернет, де спілкуються через соціальні мережі – неминуче породжується поверхневість в сприйнятті явищ, постійний поспіх, невміння слухати і чути іншого. Книга ж допомагає «зупинити світ». Тобто вирватися з круговерті, уважно вислухати співрозмовника-письменника, подумати. І це абсолютно безцінний і незамінний досвід.

Зважаючи на це, ми спочатку вивчили історію виникнення книги, нелегкий шлях її створення. Як учні, ми маємо цінувати цей нелегкий труд, піклуватися про книги, а саме дотримуватися правил користування книгою, і, у разі необхідності, «лікувати» її. Тому ми відвідали шкільну бібліотеку, де відремонтували «хворі» книжки, розробили буклет з порадами по догляду за книжками, та власноруч виготовили закладки які розповсюдили серед учнів молодших класів.

Сподіваємось, що ми нагадали учням про цінність книжок і про те, що книжки треба цінувати і піклуватися, щоб вони були у належному стані.

                                                                   Блейбер С.О. – класний керівник 5-Б класу.