Вітаємо переможців обласного конкурсу “Про що розповів осінній листок”!

 Любіть природу не тільки на яву, а й в душі також…                                                                           

Осінь… Яка ж вона прекрасна, золотиста, мила. В осінній час так хочеться поринути в ліс, помилуватися красою навколишнього світу, блакитного неба, чарівних дерев і рослин, які ошатно одяглися  в золотисте вбрання.  На землі стелиться гарний, золотий килим з багряного листя, яке подарували  осінні деревця. По одному, по одному листя падало й збиралося в гарну картину осінньої, дивовижної природи. Але, в цій картині чогось все-таки не вистачає… Напевно, загадкових тварин і пташок, які по-своєму сприймають ліс.

Осінь – гарна пора року, її красу люблять і  маленькі, і дорослі. Але не всі люди, які восени збирають листя  й спалюють його  – роблять дуже погано! Адже гази, які накопичуються в листі, шкодять, не тільки навколишньому середовищі, а й людям.

Напевно, вам стало цікаво: чому в зимню пору року ми говоримо про осінь? А все тому, що учні нашої гімназії долучилися до участі в конкурсі «Про що розповів осінній листок», який започаткували та організували  Чернівецька обласна організація Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» спільно з Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та Чернівецьким обласним екологічним товариством «Паросток».  Метою конкурсу було привернути неабияку увагу дітей до  дбайливого ставлення до природи рідного краю, розвивати почуття відповідальності за наше довкілля; проводити практично еколого-природоохоронну  роботу: створення  та розміщення інформаційно-агітаційних матеріалів, проведення  природоохоронних заходів; ознайомитися  з фенологічними особливостями рослин рідного краю.

Завдяки заходам у рамках конкурсу «Про що розповів осінній листок» ми дізнаємось все більше і більше про красу осінньої природи не віртуально, а в дійсності спостерігаючи за її сезонними змінами, турбуючись про чистоту довкілля та допомагаючи його зберегти. І звичайно, від такої роботи виходить певний результат: хтось складає вірші, хтось пише творче есе, а хтось створює свої перші шедеври на папері завдяки осіннім барвам.

І призерами цього разу в конкурсі  «Про що розповів осінній листок …» стали:

В номінації «Краса  осінньої природи»

1.Габа Даніїл – учень 7-Б класу – диплом І ступеня,

2.Дробниця Дмитро – учень 7-Б класу – диплом І ступеня,

3.Візняк Максим – учень 7-Б класу- диплом ІІ ступеня,

4.Трипадуш Дарія – учень 7-Б класу- диплом ІІІ ступеня.

В номінації «Розповідь осіннього листка…»

  1. Іванський Олександр – учень 7-Б класу -диплом І ступеня
  2. Купрін-Дубінський Данило – учень 4-Б класу– диплом ІІІ ступеня

Також грамотами комунального закладу «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» за творчий підхід до виконання робіт та активну участь в обласному конкурсі «Про що розповів осінній листок» відзначено серед інших

Манюк Міріам – ученицю 7-Б класу та  Шурубар Анастасію-Алісу – ученицю 7-Б класу.

І на завершення хочеться висловити слова подяки вчителю зарубіжної літератури – Дідух-Бойчук Тетяні Георгіївні за організацію та проведену з  учнями роботу як з екологічного, так і  естетичного виховання. Тому нам всім слід долучатися до бережливого відношення до навколишнього світу, рідної природи, щоб зберегти його для наступних поколінь. Саме такі конкурси навчають бути людяними, бережливими.

Щира подяка всім учасникам конкурсу та їхнім батькам за підтримку та розуміння важливості даної справи.

Заступник директора

Новоселицької гімназії

Дисар Яна Валентинівна