«Сімейне читання книг»

До відзначення Міжнародного дня дитячої книги приєдналися  учні 1-А класу (кл. керівник Саука К.В.), а зокрема Гаврилян Єлизавета, Єремія Адріана та Грищук Софія, які провели вдома разом з батьками та сестричкою. Саме такий вид читання є ефективним у залученні дитини до читання книг. Адже ви демонструєте хороший приклад вашій дитині, показуючи їй, як вам подобається читати. Тримайте вдома велику кількість книг та журналів. Нехай ваша дитина побачить вас за читанням.

На відміну від комп’ютера чи мобільного телефону, книги формують у дитини більш образне мислення, тому починати читати варто якомога раніше. Водночас зауважте, що примушувати чи сварити дитину за відсутність інтересу до книг батькам не варто.

Тут вагомим є власний приклад – батьки можуть самі почитати дитині, а потім вже мінятися місцями. Навіть одне-два речення прочитати – це вже буде успіхом для дитини, якщо вона зовсім відмовляється читати. Це маленькі кроки, за якими можуть бути цілі сторінки, коли дитина відчує цей смак.

Сірякова О.В. та Луник В.Д.