Міжнародний день дитячої книги

Щорічно 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги – свято, встановлене за рішенням профільної Міжнародної ради з питань дитячої книги  у 1967 році.

Датою для святкування Міжнародного дня дитячої книги був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарем дітей багатьох поколінь.

Так як цього року цей день співпав з карантином, то бібліотекар Новоселицької гімназії Луник В.Д. подала цікаву ідею для його проведення.

Таким чином, Міжнародний день дитячої книги для учнів Новоселицької гімназії тривав дистанційно кілька днів з 02.04 по 04.04.2020. Першими взяли участь першокласники 1-Б класу. Допомогти долучилися класний керівник Сірякова О.В. та вчителі англійської мови Ковдриш А.М. та Андрицька Ю.Р. Саме вони вигадали цікаву ідею, взяти участь у челенжі «РОЗКАЖИ АБЕТКУ». Адже ми всі знаємо, що першоосновою читання є абетка. Тож сидячи вдома на карантині, першокласники чудово продемонстрували свої знання англійського і українського алфавіту.

                                                                            Сірякова О.В. та Луник В.Д.