#фотомарафонздоровехарчуванняпідчаскарантину

В рамках загальношкільного проекту «Крок до зірок» з 30.03 по 05.04 у нашій гімназії  дистанційно відбувся тиждень превентивного виховання та формування ЗСЖ.

Від того як ми харчуємося залежить наше здоров’я. Їжа забезпечує нас енергією, яку ми витрачаємо при фізичних навантаженнях. Оновлення та розвиток організму на клітинному рівні безпосередньо залежить від продуктів які ми вживаємо.

Організму необхідно щодня отримувати достатню кількість поживних речовин: білки, вуглеводи, жири, вітаміни, мінерали, мікроелементи.

Правильне харчування – це обов’язковий пункт здорового способу життя і запорука стабільного функціонування організму в цілому.

Щоденний раціон повинен відрізнятися різноманітністю і бути повноцінним. Важлива свіжість продуктів. Слід стежити за об’ємом порцій спожитої їжі.

У кожної людини порція різна. Вона залежить від віку, стану здоров’я, статі, комплектації. У раціоні повинні бути присутніми зернові культури, фрукти і овочі, риба, м’ясо, яйця, молочні вироби, горіхи, сіль, цукор, жир.

Збалансоване харчування має стати способом життя. Слід відмовитися від перекусів і фаст-фуду. Треба ретельно пережовувати їжу, не ковтати великими шматками. Категорично заборонено запивати їжу водою.

Їсти можна все, але в помірній кількості. Переїдання і несумісність продуктів призводить до порушення обміну речовин, цукрового діабету і ожиріння. Тут дуже доречне висловлювання Сократа: «Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити».

Працюючи над проектом 8-А клас оголосив фотомарафон «Здорове харчування під час карантину» серед учнів 7-8 класів. Ось і результат…

Класний керівник 8-А класу  Петрова О.Б