Без діла слабіє сила

У рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» з 13.04 по 17.04 у нашій гімназії  дистанційно відбувся тиждень трудового та економічного виховання.

Трудове виховання підростаючого покоління – одна з основних складових у формуванні особистості нової людини. Адже людина якнайповніше розвивається духовно та фізично тільки в праці. Без праці вона деградує. Будь-які спроби уникнути продуктивної праці призводять до негараздів і для особистості, і для суспільства.

У процесі фізичної праці в учнів розвивається мускулатура різних частин тіла, координація та точність рухів, зграбність, сила, витривалість. Праця сприяє їх розумовому розвиткові. Діти, зайняті різними видами праці, кмітливіші, винахідливіші. Вони стикаються з різними знаряддями праці, матеріалами, дізнаються про їх призначення, збагачують свій словниковий запас.

Участь школярів у трудових процесах позитивно впливає на їх поведінку, дисциплінує. Саме з цією метою учнями 5-их класів було створено фотогалерею домашніх професій. Адже трудове виховання дітей є важливою складовою їхнього всебічного розвитку. Воно починається з самообслуговування та закінчується вже сформованими уміннями та навичками, які діти з кожним роком будуть удосконалювати й використовувати в подальшому.

У.В. Житарюк, С.О. Блейбер, А.М. Ковдриш –

класні керівники 5-их класів