Поважаймо старість  словом і ділом!

У кожній країні є категорія людей, які потребують особливої уваги й піклування. Це – люди похилого віку. Саме 1 жовтня ми відзначаємо Міжнародний день людей похилого віку. Цього дня з учнями початкової школи було проведено виховні справи на тему: «Поважаймо старість словом і ділом!», «Моїм рідненьким дідусю й бабусі, скажу спасибі й низько поклонюся…»,«Людина з планети Старість». Діти почули історію цього свята, розповіли про своїх бабусь і дідусів та поділилися власними прикладами ставлення до них. Під час спілкування згадувалися прислів’я, приказки, діти відгадували загадки, взяли участь у вікторині з цієї тематики. Учні ознайомились з книгами, в яких розповідається про ставлення дітей до людей похилого віку. А вдома  привітали своїх рідних бабусь і дідусів виготовленими власноруч листівками та іншими подарунками.

Метою  бесіди було виховання любові і турботливого ставлення до людей похилого віку для того, щоб виховувати у своєму характері мотиваційну установку на необхідність допомагати людям шанобливого віку.

Волонтерські загони гімназистів традиційно вшанували ветеранів педагогічної праці теплими привітаннями та подарунковими пакетами.