Чарівний світ мистецтва

Мистецтво надає крила і відносить далеко-далеко!»

А.Чехов

Дорослі і діти постійно стикаються з естетичними явищами. У сфері духовного життя, повсякденної праці, спілкування з мистецтвом і природою, в побуті, в міжособистісному спілкуванні – скрізь прекрасне і потворне, трагічне і комічне виконують істотну роль. Краса приносить насолоду і задоволення, стимулює трудову активність, робить приємними зустрічі з людьми. Потворне відштовхує. Трагічне учить співчуттю. Комічне допомагає боротися з недоліками.
Тому цілком закономірно, що естетичне виховання підростаючого покоління – одна з основних складових у формуванні особистості нової людини.

З цього приводу в рамках загальношкільного проекту «Крок до зірок» з 02 по 06 листопада 2020 року в Новоселицькій гімназії проводився тиждень естетичного виховання, за яке відповідали учні 7-их класів.

Протягом тижня було організовано радіолінійку на тему «Цікаві факти з української історії, культури та народознавства».

У 7-8 класах проведено онлайн-вікторину, створену за допомогою google-форм  на тему «Чарівний світ мистецтва».

Від кожного класу у грі брала участь команда з 7 учасників, яка  показала свої загальні знання з художньої культури, образотворчого та музичного мистецтва.

Під час тижня естетичного виховання учні початкових класів здійснили віртуальну подорож у чарівний світ народного декоративного мистецтва – «Світ петриківського розпису». Учні 5-8 класів мали змогу подивитися презентацію «Цікаві факти життя та творчості Марії Приймаченко», переглянути фотороботи художниці, а також  самостійно відтворити картину мистецтва , яка найбільше припала їм до душі. Учні 9-11 класів з великим задоволенням ознайомлювались з книжковими виданнями Т.Г. Шевченка, у яких можна було і прочитати, і переглянути малюнки видатних творів поета.

Отже естетичне виховання, спрямовує на уміння трудитися, бажання творити та розвивати такі якості та здібності, які дозволять  досягти успіху в певній діяльності.

Класні керівники :С.Д.Козак,  Блейбер Д.М.