Врятуй себе сам

Пандемія віруса COVID-19 дуже швидко розповсюджується по всіх територіях планети. Одним з профілактичних заходів, щоб уберегти себе та оточуючих від розповсюдження, є носіння медичних масок. На сьогоднішній день відчутна дуже сильна нестача масок по всьому світі.

Саме тому у  І семестрі 2020/2021 н.р. учні 5-Б класу (Класний керівник – Одажіу Р.Г.), у рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» працювали над питаннями трудового виховання «Багаторазова захисна маска створена власними руками».

Учасники групи творці провели майстер-клас по пошиттю масок серед учнів нашого класу, під час якого ознайомили однокласників з основним процесом виготовлення масок власними руками.

Над проєктом працювали за такими практичними етапами:

Перший етап – розкрій матеріалу.

Настили матеріалів кроються звичайним розкрійним обладнанням. Для зав’язок за вуха кроїться коса стрічка, найшвидше її буде порізати на машинах для нарізання стрічки.

Другий етап – формування основи маски.

Розкроєну тканину на основу маски, яка закриває обличчя, потрібно сформувати вручну та запрасувати, для цього можливо використовувати парогенератори з прасками, або дублюючі преса.

Третій етап – зшивання сформованої основи.

Сформована основа маски обшивається по контуру на одноголковій прямострочній машині з автоматичними функціями.

Четвертий етап – пришивання зав’язок.

Захисні медичні маски не дають гарантію, що ви не захворієте, але носіння масок в людних місцях зменшує відсоток активного розповсюдження вірусу.

Наш клас закликає ставитись до цих запобіжних заходів з відповідальністю та розумінням.

Будьте здорові!

Учні 5-Б класу Новоселицької гімназії.