Рятувальники ДСНС проводять урок безпеки

Проводити з дітьми профілактичну роботу щодо необхідності дотримуватися правил пожежної безпеки та правил поведінки в екстремальних ситуаціях необхідно постійно, щоб виконання цих вимог увійшло в звичку.

З метою навчання підростаючого покоління правилам пожежної безпеки та діям на випадок пожежі або надзвичайної ситуації, рятувальники систематично проводять в закладах освіти показові заходи, навчальні евакуації, роз’яснювальні бесіди та вчать, що робити, якщо пожежа все ж таки трапилась.

Зокрема, 13 вересня у Новоселицькій гімназії були проведені комплексні навчання, під час яких рятувальники розповіли дітям про правила поведінки з вогнем та наочно продемонстрували, як користуватися вогнегасником. Також ознайомили присутніх з основними причинами виникнення пожеж, а також заходами, яких необхідно вживати щодо їх попередження. Окрему увагу дітей рятувальники звертали на правила поведінки із вибухонебезпечними предметами. Учні мали змогу ознайомитися з пожежно-технічним обладнанням і спорядженням вогнеборців.

Такі навчання – це дієвий засіб захистити дітей від наслідків будь-якої можливої надзвичайної ситуації. В разі виникнення пожежі дітей охоплює страх та паніка, а якщо дитина знатиме як правильно діяти, це допоможе їй врятуватися. Таким чином, гімназисти закріплюють знання в галузі пожежної безпеки, засвоюють правила поведінки в разі виникнення пожежі або надзвичайної ситуації.