І ще один науковий крок Габи Даніїла

25 жовтня 2019 року  в комунальному закладі «Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» відбувся обласний збір  юних зоологів-тваринників, аграрників, садівників, квітникарів-дизайнерів імені Василя Аксенина. Основним  завданням обласного збору традиційно є залучення учнівської молоді до активного процесу навчання, самоосвіти; сприянню  розвитку дослідницької, експериментальної та практичної роботи в школах і позашкільних навчальних закладах області; виявлення та розповсюдження кращого досвіду, традицій, нових напрямків в організації роботи на навчально-дослідних земельних ділянках, шкільних теплицях, домашніх міні-фермах та  живих кутках.    Новоселицьку гімназію на обласному зборі представив учень 7-Б класу Даніїл Габа зі своїми наставниками : Дідух-Бойчук Т.Г., Одажіу Р.Г., з роботою про своїх домашніх друзів. Перед початком заходу учні взяли участь в патріотичному флешмобі «Перлина України» та мали змогу познайомитися  з родиною Василя Аксенина, які побажали дітям та всім присутнім успішного захисту робіт, наснаги на майбутні дослідження, практичні роботи.  А від нашого учня була презентована  родині Василя Аксенина картина «Осінь в селі».

Журі уважно вислухало дітей, надало консультації по  плануванню, методиках проведення науково-дослідницької роботи, а також звернуло увагу присутніх на те, що старанна праця учнів у трудових об’єднаннях неабияк сприяє отриманню високих результатів.  Нагородою переможцям  в листопаді буде подарована дводенна екскурсія до м. Києва по місцях, де боровся і загинув Василь Аксенин та Олександр Щербанюк, до Верховної Ради, музею героїв Майдану, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та інших визначних місць.

Приємно, що в різновіковій категорії,  Данилко Габа зумів здобути почесне ІІ місце  в номінації «Тваринництво», що його ще більше надихнуло на подальшу працю в своїй практичній роботі.   Вітаємо призера та педагогів з новими здобутками й  бажаємо  надалі досягати вершин у дослідницьких роботах.

 Дисар Я.В. –заступник  директора  з НМР Новоселицької гімназії