«На варті Вітчизни»

Любов до Батьківщини і любов до людей

 є два швидких потоки, які, об’єднуючись,

утворюють  могутню ріку патріотизму.  

В. О.Сухомлинський

Український воїн – надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність – це важніше за все.

6 грудня, в День Збройних Сил України, всі громадяни висловлюють свою повагу українським солдатам та офіцерам, які боронять мирне життя українців.

Саме тому в 10 класі Новоселицького ліцею №1 був проведений урок мужності на тему: «На варті Вітчизни». Мета якого: виховувати глибокі патріотичні по­чуття, причетність і відповідальність за все, що відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя; формувати активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів.

Десятикласники переглянули відео військового параду до дня незалежності України, обговорили, що «Наша Україна – велична країна!». І не має значення, на якій частині цієї величної держави ми проживаємо, ми – єдині. Єдині в думках, у помислах, у бажанні жити у вільній, незалежній державі з високими показниками її розвитку та співдружності її громадян.

Учні усвідомили, що патріот – це той, хто любить свою батьківщину, відданий своєму народові й готовий на жертви і подвиги заради них. А патріотизм – це нагальна потреба України. Ми не обираємо Батьківщину, але можемо обрати, як прожити своє життя заради неї. Історію створює не хтось і десь, а ми, тут і зараз.

Оксана Петрова – класний керівник 10 класу