Віртуальна екскурсія «Дітям про Небесну Сотню»

Мамо, не плач. Я повернусь весною.
У шибку пташинкою вдарюсь твою.
Прийду на світанні в садок із росою,
А, може, дощем на поріг упаду…

20 лютого 2014 року… Ця дата назавжди стала  для нас пам’ятною, адже саме тоді відбулись найтрагічніші події Революції Гідності, які потрясли не тільки Україну, а й увесь світ. Саме тоді ми стали свідками нестримної, відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за утвердження української нації, за гідне майбутнє для наступних поколінь, за європейський вектор розвитку держави.

Герої Небесної Сотні стали для кожного з нас прикладом  мужності, патріотизму та свободи духу. Завдяки їх відважності історія України назавжди змінилася . Віддавши своє життя, вони дали нам шанс збудувати нову демократичну європейську правову державу.

З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, прищеплення любові до Батьківщини, виховання національно-патріотичної свідомості,  розвитку бажання стати гідними громадянами України в 5-их та 6-их класах Новоселицького ліцею №1 були проведені віртуальні екскурсії «Дітям про Небесну Сотню».

Під час екскурсії учні мали змогу сформувати цілісне уявлення про значення та цінності Революції Гідності, дізнатися,  що спонукало українців вийти на Майдан, яких змін зазнала їхня свідомість та як ці події вплинули на майбутнє України.

Ми не маємо права забути, що  Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили.

Класні керівники 5-их, 6-их класів