“Безпечний рух на велосипеді, роликах, самокатах”

В рамках Всеукраїнського місячника безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі!» були проведені профілактичні бесіди з школярами щодо безпечної поведінки на тротуарах, їзді на велосипеді.

В наш ліцей №1 завітав капітан поліції Новоселицької ТГ Віталій Лях. Було проведено бесіду з учасниками освітнього процесу, а саме з учнями 4-А, 3-А і 3-Б класів, про “Безпечний рух на велосипеді, роликах, самокатах”. Віталій проводив бесіду-діалог, тобто вів розповідь і паралельно давав відповіді на питання. Загалом, школярі тепер точно знають: як підготуватись до їзди на велосипеді та що потрібно перевірити перед початком руху; який одяг краще одягати. Розглянули основи ПДР та знаки, які можуть зустрічатись на дорозі (саме в місті Новоселиця та околицях). Віталій також звернув увагу на тому як має відбуватись їзда в нічний час, зі скількох років можна їхати на проїзній частині, і найголовніше – завжди мати на одязі світловідбивачі, фліжера, тощо. Ще було озвучено безліч інших тем, для того щоб учні відмінно засвоїли інформацію.

В результаті, дітям було дуже цікаво вести бесіду зі спеціалістом. Вони збагатили свій багаж знань корисною інформацією.  Адже, безпека – понад усе!

Педагог – організатор    Софія Лозовінська