#вихованнябуковини2022

Збройні сили України –

Слава, гордість, міць країни!

Захищають мир, свободу

Служать рідному народу!

День захисника України – свято традиційно проводиться 14 жовтня. У цей день українці вшановують наших оборонців Вітчизни, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цю дату у 2014 році було обрано навмисно. Тісний зв’язок між цими святковими днями пов’язаний з тим, що ще з давніх-давен козаки вважали Матір Божу своєю небесною заступницею й покровителькою.

Підтримати добру традицію взявся й 5-А клас Новоселицького ліцею №1. Так, 12 жовтня діти прийняли участь у патріотичному квесті  «Козацькому роду – нема переводу», який пройшов у онлайн форматі. Мета квесту: розширити і поглибити знання учнів про свою рідну державу, розкрити суть поняття ― патріот ― патріотизм, формувати і розвивати патріотичні почуття учнів, громадянські якості, розвивати пізнавальний інтерес до минулого і сьогодення рідного краю, виховувати почуття гордості за рідну землю, бажання приносити користь рідній країні, сприяти покращенню життя на цій землі.

У ході заходу учні відгадали хто був найкращим другом козака, які речі допомагали козакам у поході, яка улюблена страва, танок та інші цікаві факти та речі.

Діти отримали хороший настрій, додався оптимізм та віра у власні сили.

Нехай у Нас панує достаток, витає козацький дух, а золоте колосся і червона калина схиляються на добро!

Підлісна Н.О. – класний керівник 5-А класу