День Українського козацтва

Козацтво зіграло важливу роль в утворенні української державності та національної ідеї в суспільстві. Воно дозволило вижити українському народу в умовах відсутності власної держави та за часів тотального знищення всього самобутнього. Козаками ставали вільні люди, які прагнули захищати Батьківщину від ворогів. Враховуючи історичне значення та вагомий внесок у сучасну боротьбу за незалежність, у 1999 році Указом Президента в Україні запровадили День українського козацтва, який відзначається у день Покрови Пресвятої Богородиці.

Так, 11 жовтня 2022 року в 6-А класі Новоселицького ліцею №1 відбулася виховна справа на тему: «День Українського козацтва». Метою заходу було: поглибити знання учнів про історичну і культурну спадщину України; формувати повагу до традицій і звичаїв українського народу; виховувати почуття патріотизму; сприяти розвитку пізнавального інтересу; культивувати кращі риси української ментальності.

Під час заходу учні мали змогу пройти квест  «Козацькі розваги», де продемонстрували вміння працювати в групі, здійснили історичну подорож у минуле запорізьких козаків, а саме на острів Хортиця. На виховній справі діти показали свої набуті вже знання. Активно та змістовно відповідали на питання гри. Захід допоміг дітям краще пізнати історію нашої держави, зокрема життя та побут козаків, адже ми повинні дбати про культурне та духовне багатство нашої держави.

Лютик Людмила Павлівна, класний керівник 6-А класу