Тиждень профорієнтації «Світ професій-майбутнє за нами!»

Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатен працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій, єдиний. Людина набуває досвіду у процесі певної діяльності, але краще це виходить, коли вона має знання (профорієнтаційні).

Є безліч тем, за якими можна працювати зі школярами, адже учні мають знати, які є професії, де можна здобути ту чи іншу спеціальність, що для цього потрібно, як займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість — адже це одна з найважливіших умов відчуття життєвої повноцінності.

З метою розвитку в учнівської молоді рис творчої, працелюбної особистості у Новоселицькому ліцеї №1 з 31 жовтня по 04 листопада 2022 року проходив тиждень профорієнтації.

В рамках тижня було організовано:

  • зустріч із завідуючою сектором активної підтримки безробітних Новоселицької районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості – Руссу Т.М.;
  • виховна справа «Леонід Каденюк – перший український космонавт»;
  • виставка колажів «Професії наших батьків»;
  • радіолінійка «Освіта – шлях до майбутньої професії»;
  • відеоролик «Всі професії важливі»;
  • конкурс відеороликів «Світ професій-майбутнє за нами».

Ліцеїсти висловлювали свою точку зору щодо вибору професії, але найголовніше, що отримали діти, то внутрішню мотивацію, знання та сфокусували свою увагу на виборі професії.

Тож хай майбутні професії наших школярів принесуть їм радість, моральне й духовне задоволення, адже вдало обрана професія – ключ до успіху.

Класний керівник 11 класу – Оксана Петрова