Книга в нашому житті

Книга – велике диво, унікальне, феноменальне творіння людства.

Ще не вміючи читати, ми розглядали малюнки до казок, слухали цікаві історії, які читали нам мами чи бабусі. Щодня ми маємо справу з книгою в школі та вдома, не можемо уявити без неї своє життя. Книга – наш постійний супутник,  джерело знань. Недарма в народі кажуть: книга вчить як на світі жить; хто багато читає, той багато знає.

Скільки книг треба прочитати, щоб бути освіченим, розумним, мудрим, щоб пізнати світ? Цього ніхто не знає. Читати потрібно все життя. Вік живи, вік учись.

Читають книги навчаючись, здобуваючи знання, читають і в час відпочинку.

Любов до книги починається з дитинства і продовжується все життя. Гарну книжку часто читаємо багато разів і кожен раз знаходимо в ній щось нове, цікаве, вражаюче.

Книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови, розкриває красу поетичного слова. Книга вчить нас бути чесними і працьовитими.

В рамках роботи над проєктом «Мій клас, моя школа» учні 1-Б класу відвідали шкільну бібліотеку, де Луник Валентина Дмитрівна презентувала виставку дитячих книг, розказала, що книги бувають  художні, наукові, науково-фантастичні, історичні. А ще є найрізноманітніші енциклопедії, словники,  підручники. Діти із задоволенням розказали, які книги мають в своїх домашніх бібліотеках. Першокласникам цікаво було послухати цікавинки та прислів’я про книги. Наостанок діти обговорили правила користування та зберігання книг.

Класний керівник: Чебан І. І., шкільний бібліотекар : Луник В. Д.