Тварини – друзі наші менші

Щороку 30 листопада у багатьох країнах відзначається Всесвітній день домашніх тварин. Хоча офіційно цей день у нас в Україні не святкують, але як відзначають захисники тварин, це привід приділити більше уваги своїм маленьким домашнім улюбленцям.

Саме тому, учні 4-Б класу, під час виховної справи «Тварини- друзі наші менші», провели фотовиставку на тему: «Мій домашній улюбленець». Діти розповіли своїм однокласникам про власних тварин, з якими живуть пліч-о-пліч, їхні клички, звички та про те, як вони за ними доглядають. Згадали й про те, що на жаль, багато людей, заводячи домашніх тварин, будь то собака, кішка, екзотичні види птахів або риб, не усвідомлюють, що тварина в будинку або квартирі — це, перш за все, величезна відповідальність. Недостатньо просто вчасно годувати або вигулювати свого улюбленця, він вимагає постійного догляду, уваги та виховання.

Четвертокласники зробили висновки, що необхідно турбуватись про улюбленців, вчасно годувати, вигулювати та періодично відвідувати ветеринара, робити необхідні щеплення. Такі заходи виховують  у дітей любов до тварин та почуття відповідальності за все живе на планеті, у тому числі і до домашніх тварин.

Класний керівник 4-Б класу: Сірякова О.В.