СНІД – хвороба ХХІ століття

В рамках акції «16 днів проти насильства» учні 10 – 11 класів Новоселицького ліцею № 1 провели виховний захід на тему: « СНІД – хвороба ХХІ століття», метою якого було: ознайомити ліцеїстів  з поняттями СНІД та їх ознаками; виховувати почуття цінності людського життя; сприяти усвідомленню учнями небезпеки, пов’язаної із поширенням хвороби  на планеті; формування здорового способу життя, навчати толерантному ставленню до людей, які живуть з ВІЛ.

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну небезпеку для життя людей несе ця глобальна проблема. СНІД – одна з найважливіших і трагічніших проблем, що виникли перед людством наприкінці ХХ століття. Проблема в тому, що ми, як і багато років тому не хочемо  серйозно сприймати  той факт, що живемо у світі в якому існує вірус імунодефіциту людини і повірити, що проблема СНІДу, його наслідків безпосередньо стосується кожного. Саме на цих та інших питаннях було зосереджено увагу учнів під час проведення дійства. Також діти переглянули відеоролик, який допоміг ще більше проінформувати учнів щодо певної проблеми  нашого сьогодення. Об’єднавшись у  групи, ліцеїсти власноруч зробили червоні стрічки  як  знак-символ боротьби зі СНІДом. В процесі спілкування було також обговорено: чим саме небезпечний СНІД, шляхи передачі ВІЛ інфекції, методи боротьби та запобігання, адже наша молодь стоїть на порозі прекрасної пори – юності, а юність це час пошуку та експериментів. На жаль, ці експерименти найчастіше містять у собі небезпечні статеві відносини. Саме через це, більшою мірою епідемія СНІДу та хвороб, що передаються статевим шляхом торкається  молодих людей, що не досягли ще й певного віку. Це дає підстави зробити висновки, що молоді люди мають потребу в інформації, що допомогла б їм захистити себе.

Учні закріпили знання безпечної поведінки, яка застереже від зараження ВІЛ та дозволить  формувати у них гігієнічно доцільні навички, також було акцентовано увагу на тому, що необхідно розвивати почуття відповідальності за своє здоров’я та здоров’я інших людей, виховувати толерантне ставлення до ВІЛ – інфікованих людей. Недарма говорять: «Якщо  проінформований,  отже -озброєний».

На завершення хочемо сказати, що ми повинні пам’ятати: стрімкий розвиток технологій та досягнення суспільства, СНІД як був,  так   і досі залишається невиліковною хворобою. Пам’ятайте про це, дотримуйтеся правил  безпечної поведінки, приєднуйтеся до здорового способу життя!

Класні керівники:

О. Петрова, Т. Дідух-Бойчук