«Учитель повинен усе життя працювати над самовдосконаленням…»

«Учитель повинен усе життя працювати над самовдосконаленням», – писав В.Сухомлинський. Відомо, що лише творчий учитель може сформувати творчу особистість. Тому головним завданням шкільної професійної спільноти вчителів суспільно-гуманітарного циклу у Новоселицькому ліцеї №1 став обмін досвідом, показ індивідуального стилю роботи з учнями Нової школи, який охарактеризував їх професійну майстерність. Метою зустрічі було ознайомити присутніх з роботою різних онлайн додатків, сервісів та інструменітв, які допомагають реалізувати якісний освітній процес, незважаючи на воєнний стан в Україні.

Так, Ірина Юріївна Гречана ознайомила вчителів із сервісами для тестування, вікторинами, опитуванням, квест-іграми, які вдало використовує у своїй практиці. Ці сучасні платформи дозволяють лаконічно та доступно розмістити матеріал для уроку, перевірити розуміння навчального матеріалу, отримати зворотній зв’язок з учнем.

Ірина Петрівна Томулець поділилася досвідом щодо групової роботи учнів над перекладом українських творів англійською мовою.  Ірина Петрівна зауважила, що групова діяльність на уроці має більше переваг ніж індивідуальна, більш націлена на результат, спілкування, встановлення доброзичливих взаємовідносин, мотивації і взаєморозумінню між вчителем і учнем та між учнями.

Члени ШПС дійшли висновку, успішний результат учня – це сучасний підхід вчителя новатора.

Керівник ШПС Наталія Підлісна