Вистояли – переможемо!

В рамках тижня з національно-патріотичного виховання учні 10-11 класів Новоселицького ліцею №1 провели виховну справу  на тему: «Вистояли – переможемо!» Метою заходу було проінформувати про події, які стали причиною вторгнення рф в Україну, згадати про події, що довелося пережити українцям за рік війни. Навчити цінувати мир, виховувати патріотів своєї держави – України. На дійство було запрошено вчителя історії, Галину Василівну Пивнюк, яка розповіла про події, що ввійшли в історію нашої країни… 24 лютого виповнилося 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення рф в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році. Своєю збройною агресією Росія розв’язала першу в XXI столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової безпеки, встановлену після Другої світової війни. Світ знову зіткнувся з режимом, який прагне силової ревізії кордонів і прямує до новітнього тоталітаризму. Цей режим назвали «рашизмом» для означення псевдо ідеології, замішаної на поєднанні ідей фашизму й більшовизму, нацизму та євразійства, реваншизму і ксенофобії, що прикриваються «православ’ям» та «величчю російської культури». За рік, що минув від повномасштабного вторгнення, Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає. Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання Українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, свої ідентичність і цінності,  як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.

На завершення заходу учні переглянули відеоролики про події року війни, про життя українських міст, котрі першими прийняли удар ворога на себе; спогади людей, які пережили окупацію і стали свідками воєнних злочинів,  зокрема жителів  Ірпіня, нині вже міста-героя.

Сьогодні Україна ефективно стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі. Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім’ї європейських народів. Від 2014 року Україна бореться за суверенітет і соборність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.

«Вистояли – переможемо!»

Класні керівники: Оксана Петрова, Тетяна Дідух-Бойчук