Чи легко приносити радість іншим?

Протягом  декади  педагогічної  майстерності ,що проходить  в Новоселицькому  ліцеї №1 , в 2-Б класі був проведений інтегрований  урок  з  предмету  читання та дизайн і технології.

Тема  уроку  читання  : В. Сухомлинський  « Покинуте  кошеня».Метою  було:формувати навички швидкого, правильного, свідомого читання; вчити дітей аналізувати прочитаний текст, робити висновки щодо прочитаного,розвивати індивідуальні здібності кожного учня, діалогічне та монологічне мовлення,  творчу уяву, цінувати думки інших, виховувати милосердя, доброту, чуйність, ціннісне ставлення до природи, турботливе ставлення до тварин. Після  ознайомлення з текстом  учні ділилися своїми думками по змісту, працювали в парі , інсценізували уривок  діалогу з тексту.         Інтеграція на уроці була з предметом  « Дизайн і технології» на  тему : Оригамі « Кошеня на підвіконні» . Другокласники   з цікавістю та старанно  виготовляли  оригамі кошеняти.Оформили  виставку своїх робіт.

Підсумком  уроку  був обмін  думками  учнів на питання: Чи легко приносити  радість іншим? Другокласники зробили висновок, що   приносити  радість і турбуватися про тваринок   неважко, потрібно тільки  бажання.

Класний керівник 2-Б класу : Людмила  Кодряну