«Тарасові слова – то правда жива»

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті просяє веселка

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуємо пам’ять Шевченка!

Кожної весни весь світ вшановує великого сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Це – справжній співець українського народу. Його творчість мотивувала не одне покоління борців за свободу та незалежність нашої Батьківщини.

«Тарасові слова – то правда жива». Під таким акордом у бібліотеці Новоселицького ліцею №1 в рамках Шевченківських днів був проведений урок-подорож сторінками життя та творчості Тараса Шевченка, метою якого було на прикладі життя й діяльності Кобзаря виховувати любов до рідної землі, свого народу, мови і культури; сприяти усвідомленню власної ролі й відповідальності в майбутньому за долю нашої держави; вшанувати пам’ять геніального українського поета.

На заході був присутній наш випускник, голова СКА Богдан Яворський, який подарував нашому ліцею власноруч вишитий портрет Тараса Шевченка.  Учні поринули у світ палкого патріота, його почуттів, переживань, страждань, переглядаючи виставку книжок та збірок поета, організовану Валентиною Лунік.  Ярослав Горбатюк ознайомив присутніх із деталями життя та творчості письменника, Аріна Тринта продекламувала напам’ять вірш «Садок вишневий коло хати», який вважається перлиною української та світової ліричної поезії.

Отже, урок дозволив пояснити учням різні аспекти життя і творчості Тараса Шевченка. Діти ознайомилися із його духовною спадщиною та зрозуміли значення творчого доробку поета для історії та культури України.

Гадаю, що на сучасному етапі розвитку України саме Т. Г. Шевченко та його творчість є духовними наставниками, прикладом справжньої відданості і любові до рідної землі, рідного народу.

Наталія Підлісна кл. керівник 5-А класу, український філолог

Валентина Луник бібліотекар ліцею.