14 березня в Україні відзначають День українського добровольця

  14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. У цей день українці вшановують мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету, і територіальної цілісності України.

З метою формування національної свідомості, розвитку патріотичних почуттів та громадянської позиції, виховання поваги до історичної спадщини українського народу у 5-Б класі  була проведена виховна справа «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця».

Діти переглянули презентацію «День  українського добровольця», дізнались багато фактів про історію виникнення цього свята, зрозуміли яку роль відіграють добровольці у створенні історії нашої держави, що відзначення Дня українського добровольця 14 березня обрано не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці,  де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України. Тисячі звичайних українських громадян,  кинувши власні справи – навчання,  роботу,  бізнес,  родини – пішли зі зброєю в руках першими протистояти російській армії у 2014 році.

День українського добровольця стане однією з основ, на якій  будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців.

Класний керівник 5-Б класу         В.О. Гушила