Сучасні екологічні проблеми в світі та Україні

    

                                                                       

 

Попереджений, отже – озброєний! Навколишнє середовище невпинно змінюється, в тому числі внаслідок діяльності людини. Навіть малі зміни в екосистемі можуть спричинити величезні катастрофи і трагедії – зараз і в майбутньому.

В межах тижня екологічного виховання загальношкільного проєкту « Крок до зірок», з метою  розвитку екологічної культури, виховання бережливого ставлення до природи та формування особистостей, які здатні свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ, 21 березня 2023 року в 6-А класі Новоселицького ліцею №1 відбулася виховна справа на тему: «Сучасні екологічні проблеми в світі та Україні». Учні з цікавістю слухали класного керівника, яка розповіла дітям про проблеми з якими зіштовхнулося людство: глобальне потепління, стихійні сміттєзвалища, а найголовніше із наслідками війни. Переглянули відеоролик « Екологічні проблеми та їх розв’язання», під час якого учні набули ролі не пасивних спостерігачів, а активних учасників подій, які намагалися знайти шляхи вирішення проблем екології.

Отже, екологічні проблеми надихнули учасників на прагнення берегти і примножувати багатства Землі, сформувало вміння і навички природоохоронної діяльності, критичного мислення.

Лютик Людмила Павлівна класний керівник 6-А класу