«Збережи природу – почни з себе!»

Думай глобально — дій локально!

В рамках загальношкільного проекту «Крок до зірок» з 20 по 24 березня у ліцеї проходив тиждень екологічного виховання, що мав на меті формування екологічної культури , екологічної свідомості та екологічної відповідальності учнів, усвідомлення себе, як частинки природи, відчуття відповідальності за неї як за національне багатство, залучення вихованців до активної екологічної діяльності, нетерпиме ставлення до тих, хто завдає школи природі. Адже екологічна ситуація, яка склалася на планеті, постійно вимагає швидкої перебудови мислення людства і кожної конкретної людини.

Розпочався тиждень з проходження учнями 5-6 –х класів «Дистанційної вікторини до Всесвітнього дня Землі 2023», яка містила дуже цікаві, змістовні, пізнавальні, корисні та  завжди актуальні питання. Далі були проведені не менш цікаві заходи: перегляд екологічної казки «У світі все взаємопов’язано», екологічний тренінг–подорож «З природою живи у дружбі» та тренінг «Крокуємо до еко-відповідальності», виховні справи «Сучасні екологічні проблеми в світі та Україні», де в доступній та цікавій формі були розкриті сутність сучасних проблем екології та  сприяли нагромадженню екологічних знань. Завершив тиждень еко-квест «Довкілля – наш дім»  – рейтинговий захід для учнів 5-6 класів. Змагалися 5 команд юних екологів. В ході гри учні вирішувати цікаві тестові завдання, відгадували рослину за описом, складали пазли, виготовляли із пластикової пляшки чудернацькі рослини і тварини,  складали еко-колаж  про майбутнє, яке чекає  на людину при егоїстичному ставленні до навколишнього середовища, знаходили  оптимальні шляхи їх розв’язку  нинішніх екологічних проблем.

На всіх станціях координатори (старшокласники) оцінювали правильність вирішення завдань та підвели підсумки гри. Всі команди-переможці були нагороджені грамотами. Всі учасники квесту віднайшли спільне рішення екологічних проблем: «Бережімо нашу Землю! Всюди, на кожному кроці, всі разом і кожний окремо! Адже завтрашній день Землі буде таким, яким ми його зробимо сьогодні»

Людмила Лютик, Нонна Бальон, класні керівники 6-х класів