«Рятувальник професія героїчна»

Щодня в світі фіксуються тисячі подій, при яких відбувається порушення нормальних умов життя і діяльності людей, які часто-густо призводять до загибелі людей або до значних матеріальних втрат. Такі події називаються надзвичайними ситуаціями.

Тому, у Новоселицькому ліцеї №1, в межах тижня безпеки життєдіяльності, 26 квітня відбулася виховна справа  «Надзвичайні ситуації. Поведінка у надзвичайній ситуації» з учнями 6-А класу. Учні мали змогу переглянути документальні фільми «Надзвичайні ситуації», . Метою заняття було поглибити знання учнів про правила поведінки у надзвичайних ситуаціях; сформувати правила поведінки та обов’язки людини під час надзвичайних ситуацій; розвивати навички самозахисту та взаємодопомоги; виховувати бережливе ставлення до власного життя і життя інших людей. Ціль заходу була досягнута, оскільки діти засвоїли правила поведінки у надзвичайних ситуаціях, під час різних небезпек та важливість професії рятувальника.
     Так, рятувальник – професія нелегка, але цікава. А головне – потрібна! Вони приходять на допомогу у надскладних ситуаціях: при пожежах та повенях, аваріях і землетрусах.

Діти дійшли до висновку, що не можна нехтувати елементарними правилами безпеки у разі надзвичайної події.

   Класний керівник 6-А класу Лютик Людмила Павлівна