Всесвітній день Землі

Щорічно 22 квітня відзначається Всесвітній день Землі, що знаменує початок сучасного екологічного руху.

Головна мета цієї всесвітньої акції – привернути увагу суспільства в цілому і кожної людини зокрема до проблем Землі, навколишнього середовища. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня у різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.

Учні 1-Б класу також долучилися до відзначення Всесвітнього дня Землі. З метою формування у першокласників екологічних уявлень та понять шляхом активізації пізнавальних процесів; стимулювання інтересу до пізнання природи; формування готовності до раціональної діяльності в природі, при якій зберігається існуюча природна рівновага або створюються можливості для її відновлення; розвитку розумової та творчої активності методом тренування; формування екологічного мислення та свідомості; виховання екологічної культури природокористування; сприяння становленню та підтриманню позитивного емоційного настрою дітей було проведено виховну справу « Всесвітній день Матері – Землі». Діти переглянули презентацію

« День Землі» та відеоролик «22 квітня Всесвітній день землі. Бережімо Землю».  Ознайомились  з історією цього свята та складною проблемою забруднення довкілля, від розв’язання якої залежить існування людей на Землі та намалювали малюнки « Наша планета – в наших руках». Із захопленням грали в ігри « Хто більше», « Такий як», « Якщо я прийду в лісок», відгадували загадки про природу.

Класний керівник : Ірина Чебан