«Україна – це Європа»

  Україна є однією з наймолодших демократій,

     але найдавніших націй світу.

  Вільям Клінтон

“Україна — серце Європи”… Цей вислів знає кожен, та не кожен замислюється, що він означає. Що мається на увазі: чи то географічне розташування нашої держави, чи то популярність її серед європейських народів, чи то національний характер пересічного українця?

Насамперед наша Вітчизна є європейською країною не тому, що її територія — центр Європи, а тому що українці здавна сповідують ті принципи свободи й незалежності, які притаманні багатьом народам інших держав.

2 травня 2023 року в 6-А відбувся виховний «Україна – це Європа». Метою бесіди було ознайомити учнів із становленням України як європейської держави, збагатити, поглибити їх знання про країни Європи; виховувати почуття гордості за власну державу. Під час заняття учні мали змогу переглянути презентацію «Україна –це Європа». Класним керівником була проведена  вікторина «Україна на карті Європи», де діти продемонстрували вміння працювати в групі, здійснили віртуальну подорож Україною та країнами Європи. На виховній справі діти показали свої набуті вже знання про традиції та культуру країн Європи. Активно та змістовно відповідали на питання гри.

На завершення ми хочемо сказати, що Україна –  складова частина Європи.

Лютик Людмила Павлівна, класний керівник 6-А класу