Той, хто впевнений у власній безпеці, – абсолютно беззахисний

#БезпекаДорогаДіти2023

Залізниця – це зона підвищеної небезпеки. Знаходження в цій зоні може бути смертельно небезпечним, особливо для дітей. Однак, незважаючи на правила, деякі діти розважаються на залізничних коліях, чіпляються за автозчепи і підніжки вагонів, шукають забав, наражають себе на небезпеку для того, щоб розмістити екстремальне фото в соціальних мережах, виділитись серед друзів, не розуміючи, що номінальна напруга в контактній мережі складає 27,5 тисяч вольт, а гальмівний шлях поїздів в середньому становить 600-800 метрів.

Саме цьому була присвячена виховна бесіда за темою «Безпека на залізниці», яка відбулася 17 травня 2023 року в рамках Тижня безпеки дорожнього руху у 8-А класі.

Школярі переглянули та обговорили відео, ознайомилися із пам’яткою «Безпечна поведінка на залізниці».

Батьки не повинні залишати дітей без нагляду, бути байдужими до тих, хто місцем для ігор та прогулянок обрав залізницю. Дотримуйтесь правил особистої безпеки при переході через залізничні колії та знаходження поблизу них. Привчайте до цього своїх дітей. Пам’ятайте, що залізниця є зоною підвищеної небезпеки. Нагадайте своїм дітям про небезпечність перебування поблизу залізничних об’єктів і про необхідність дотримання правил безпеки задля збереження життя та здоров’я.

У.В. Житарюк, класний керівник 8-А