Україна – нація нескорених.

Історія нашої країни – це древня скарбниця героїчного минулого, яку щодня наповнюють нові події. Те, що і до сьогодні залишається в крові справжнього українця – це бажання бути вільним та незалежним.

23 травня вся Україна віддає шану Героям України всіх часів. Героям, які поклали життя за незалежність та свободу України. Героям, які захищали святу українську землю від ворогів

У рамках тижня «Історія – це ліхтар у майбутнє, який світить нам з минулого» у 9-А класі проведено годину мужності на тему «Українці – нація героїв», присвячену історії Війська Запорізького, Українським Січовим Стрільцям, героям ОУН-УПА та героям неоголошеної війни на Сході України. Учні зустрілися із Столярчуком Богданом Анатолійовичем, командиром відділення 81-ої десантно-штурмової бригади збройних сил України, який пішов добровольцем боронити нашу землю від загарбників, а зараз проходить реабілітацію у рідному місті. Богдан Анатолійович розповів дітям про життя на війні, про те, як бороняться, наступають, про військову єдність, братство, відповів на питання учнів, а також пов’язав героїчне  минуле та сучасне українського війська.

Воїн підсумував, що українці – нація Героїв, які хоробро тримають стрій у складі Збройних сил України, Територіальної оборони, Нацполіції, Нацгвардії, СБУ, прикордонної служби, служби спасіння, у лавах волонтерів, у медичній сфері. Герої всі небайдужі люди, які віддають всі сили для порятунку своєї країни. І не втрачають віру у скору перемогу.

Сьогодні десятки тисяч наших синів, братів, чоловіків, коханих – патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи неньку Україну. Сотні захисників, що отримали поранення в боях, перебувають у військових шпиталях. Дев’ятий рік ми не можемо спати спокійно: знову гинуть найкращі українці, цвіт нації. Серед них – наші земляки, які не задумуючись пішли боронити     кордони держави.    Але ми віримо,    що з Божою поміччю мине

цей час, коли Україна не буде потопати в сльозах від горя…
Україна пишається нашими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися та борються – невмируща. Вічна їм слава!

Класний керівник   С.Д.Козак