Історичний журнал «Тернистий шлях до свободи України»

Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути (В’ячеслав Липинський).

#вихованняБуковини2024 #НПВБуковини2024 #СоборнаУкраїна_НезламнаНація

Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлене Указом Президента України «Про День Соборності України» від 13 листопада 2014 року № 871.

Так, з цієї нагоди в 9-А класі учитель історії Горбатюк Василь Троянович провів історичний журнал «Тернистий шлях до свободи», метою якого були такі аспекти: прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Також учні разом з класним керівником Житарюк Уляною Василівною переглянули тематичне відео «Разом з власної волі з 1919 року».

Нині в умовах повномасштабного російського вторгнення Україна продовжує відстоювати власну свободу, цілісність держави та власну ідентичність.

Пресцентр 9-А класу