Бабин Яр – трагедія на тлі історії

Хто не знає  минулого, той не вартий майбутнього

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати  і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров народи України. Адже, хто не знає  минулого, той не вартий майбутнього.

Бабин Яр – це страшний символ Голокосту на нашій українській землі. Ми не можемо позбутись його, але можемо перемогти гідним ушануванням пам’яті всіх жертв, усіх загиблих.

Саме тому у 9-Б класі відбулась  година-реквієм на тему: «Бабин Яр – трагедія на тлі історії», метою якої було визначити причини трагедії  Бабиного Яру, схарактеризувати сторінки історії України, з’ясувати як трагедія вплинула на повсякденне життя  українців та активізацію національного руху, а також виховувати повагу до збереження пам’яті, формувати культуру міжнаціональних відносин у суспільстві та порушити питання важливості вшанування пам’яті загиблих для сучасних поколінь.

Вчитель історії Горбатюк В.Т. детально розповів учням  про ці події та про їх важливість для майбутніх поколінь.

Наш урок-реквієм і є даниною історичної пам’яті та поваги до героїзму усіх жертв Бабиного Яру, а також усіх постраждалих від цієї страшної трагедії. 

Класний керівник 9-Б класу: Одажіу Р.Г.

Поділитися публікацією:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.