“Вишиванка – душа України”

16 травня в Україні святкують День вишиванки. Це особливе свято, яке щороку припадає на третій четвер травня. Воно є міжнародним і покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Як же круто, коли давні традиції підтримує сучасне суспільство і вдихає в них нове життя! У когось є улюблена вишиванка, що дісталась у спадок від бабусі, вишита її дбайливими руками, а хтось віддає перевагу сучасній сорочці в етно стилі. Але всіх їх об’єднує безмежна любов до нашої України, шана її традицій та духовного спадку.

З цієї нагоди у 7-А класі Новоселицького ліцею №1 був проведена народознавча година: «Вишиванка – душа України». Метою заходу було ознайомити учнів із вишиванкою – давнім символом і оберегом українського народу; розвивати знання про символи України; виховувати любов та пошану до українського народу, його традицій, звичаїв; формувати почуття національної свідомості школярів. Учні під час проведення народознавчої години дізналися про історію вишиванки, її роль у національному одязі, та символіку вишиванок. Під час заходу учні мали змогу пройняти участь у вікторині «Україна – моя вишиванка», розв’язували кросворди «Види орнаментів». На виховній справі діти показали свої набуті вже знання. Активно та змістовно відповідали на питання гри.

Долучайтеся до свята, одягайте вишиванку! І нехай одягнена вишиванка 16 травня стане символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ і ми неодмінно переможемо!

Класний керівник 7-А класу                Лютик Людмила

Поділитися публікацією: