#Вишиванка_символ_нескорених #НПВБуковини2024

Вишиванка – український оберіг

Вдягни, дитино, рідну вишиванку

І з чистим серцем в білий світ іди.

Вона зігріє сонцем на світанку

І оберегом стане від біди.

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

В День вишиванки учнів 8-Б класу запросили до міської бібліотеки на  майстер-клас з ручної вишивки хрестиком. Восьмикласники  мали змогу ознайомитись, що таке українська вишивка, які види орнаментів та кольори використовують під час створення вишиванок у різних регіонах України. Діти пригадали, які візерунки та кольори присутні на їх вишиванках, які вишили їм мами або бабусі. А також, поринувши в минуле, коли наші бабусі вишивали вечорами рушники, школярі мали змогу створити власну вишивку під українську пісню про вишиванку.

Тож, нехай вишиті українські рушники, сорочки, скатертини, ікони, картини стануть оберегами у вашому житті! І принесуть спокій у кожне серце! І запанує на віки щастя!

Класний керівник  8:       Р.Г. Одажіу.

Поділитися публікацією: