Усі любителі сиру та хліба зібралися у 6-А класі. Саме так! Адже 15 листопада відзначають Міжнародний день сиру і хліба.

Сир – це дуже поживний продукт , оскільки засвоюється нашим організмом майже повністю. Крім того в ньому дуже багато кальцію, фосфору, цинку і вітамінів А, В2, В12 Пармезан, Камамбер, Сулугуні, Брі, Гауда, Моцарела, Горгондзола, Тет де Муан та багато інших видів сирів знайшли своїх поціновувачів. У яких тільки стравах його немає?! Запашна піца, смачні вареники, сирні палички, салати, бутерброди і багато- багато інших страв не обходяться без цього корисного продукту.

Хліб здавна вважався символом святості, символом радості, щастя, здоров’я та багатства. Із хлібом зустрічають новонароджене дитя, із хлібом одружують молодих, із хлібом зустрічають дорогих гостей, з хлібом входять вперше в новий дім.

Метою заходу було ознайомити учнів з історією виникнення хліба, сиру та звичаями, обрядами українського народу, прикметами, пов’язаними з цими продуктами харчування.

Євгеній КАПТАР

Поділитися публікацією: