«Насильство над дітьми і підлітками включає будь-яку форму поганого ставлення до них, яке допускають батьки, опікуни або вихователі»

Н. Кантре

Під таки епіграфом пройшла виховна бесіда в 7-А класі 19 жовтня. Домашнє насильство є однією з найважливіших причин, які сприяють соціальному та психічному розладу сім’ї.

Насильство в сім’ї – це стосунки між близькими людьми, коли один заподіює фізичну чи моральну шкоду, систематичні агресивні дії щодо членів сім’ї, внаслідок чого об’єкту насильства може бути заподіяна шкода, травма, приниження, а інколи навіть і смерть.

Насильство зараз активно пропагується по телебаченні, ми самі часто стаємо очевидцями хамської  поведінки на вулиці. Поширенню насильства сприяє те, що наше суспільство не готове активно обговорювати цю тему. За експертними оцінками, основна частина потерпілих від сімейного насильства не звертається за допомогою у відповідні державні органи через небажання втратити друзів, зруйнувати сім’ю, сором.

Причини виникнення насильства – зловживання спиртними напоями, наркоманія, низька мораль та культура, психічні порушення.

Учні на виховній справі переглянули відео, влаштували міні-диспут, де обговорили що таке насильство, як вони розуміють насилля в сім’ї, які види насильства діти знають. Разом проробили вправу «Як впізнати за рисами людину-насильника».

Класний керівник Ю.Р. Андрицька